top

Insula Eghina, Sfantul Nectarie - Mic dejun

Insula Eghina, Sfantul Nectarie - Mic dejun

Grecia, Salonic

Oferte vacante la Insula Eghina, Sfantul Nectarie - Mic dejun din Salonic, Grecia


Insula Eghina, Sfantul Nectarie

Grecia > Salonic
Mic Dejun
oferta expirata
De la: 245 euro de pers/sejur
4 nopti / 5 zile

Descriere Insula Eghina, Sfantul Nectarie - Mic dejun

PROGRAM:

Alegand programele ”Calatorii pentru suflet” participati la proiectele desfasurate de Fundatia Christian Hope. Toate profiturile generate de aceste programe, vor fi donate pentru actvitati de redare a sperantei copiilor nevoiasi, scopul principal fiind acela de a le oferi acestora sansa la o viata normala.

ZIUA 1: Vineri - Bucuresti - Salonic (700km)
Intalnire la ora 19.30 in Bucuresti la Autogara Christian Tour, Calea Grivitei, nr 158, plecare la ora 20.00 pe ruta Bucuresti – Ruse – Plevna – Sofia – Kulata – Salonic.

ZIUA 2: Sambata - Tur al orasului Salonic (75km)
Ajunsi in Salonic ne vom indrepta catre Biserica Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir unde avem ocazia sa ne inchinam la moastele Sfantului Dimitrie Izvoratorul de Mir. Ne vom deplasa pe jos catre Biserica Sfantul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia (sec. V), apoi vom vedea Arcul lui Galeriu, monument situat pe Calea Ignatia, ridicat in anul 304 d.Hr., din porunca imparatului Galeriu in amintirea victoriei romanilor asupra persilor din anul 297; ne indreptam catre Biserica Sfanta Sofia (cea mai mare si renumita biserica din Salonic) unde sunt moastele Sfantului Vasile cel Nou si apoi catre Catedrala Mitropolitana care adaposteste moastele Sfantului Grigorie Palama. Turnul Alb, simbol al orasului, ridicat in sec. XV, aflat pe faleza este ultimul obiectiv pe care il vizitam in turul pietonal al orasului Salonic. Cazare in Paralia Katerini.

ZIUA 3: Duminica - Paralia Katerini - Meteora - Atena (550km)
Dupa micul dejun vom pleca spre zona Kalambaka, unde se viziteaza Manastirile din Complexul Monastic Meteora (vom vizita 2 sau 3 manastiri in functie de program) apoi ne vom delecta cu o prezentare a tehnicilor de pictare a icoanelor. Parasim vestitul Complex Monahal de la Meteora, nu inainte de a imortaliza imaginea incredibila oferita de manastirile „suspendate intre cer si pamant”. Cazare in Atena.

ZIUA 4: Luni - Atena - Insula Eghina - Atena (200km)
Mic dejun. Ne vom indrepta in cursul diminetii catre portul Pireu – de unde ne vom imbarca pe ferry-boat cu destinatia Egina. Insula Eghina, cea mai intinsa dintre insulele golfului Saronic, situata la aproximativ 40 de minute de capitala greceasca, este cunoscuta datorita culturii de fistic dar si datorita faptului ca aici sunt moastele Sfantului Nectarie. Odata ajunsi pe insula ne vom bucura de atmosfera insulara, apoi ne vom indrepta spre Manastirea Sfanta Treime. Aici gasim Manastirea Sfanta Treime, vizitata de mii de pelerini anual, unde sunt adapostite moastele Sfantul Nectarie. O parte din moastele Sfantului Nectarie se afla la Manastirea Radu Voda din Bucuresti. La Manastirea Sfanta Treime vom participa la Sfanta Liturghie cu ocazia praznuirii Sfantului Nectarie. Revenind spre Atena vom trece prin localitatea Nea Makri. Pe “colina neprihanitilor” din localitate este Manastirea Buna-Vestire ce adaposteste moastele Sfantului Efrem cel Nou. Cazare in Atena.

ZIUA 5: Marti - Atena - Manastirea Sf. Paraschevi - Paralia Katerini (500km)
Dupa micul dejun ne indreptam catre Paralia Katerini prin defileul din Valea Tempi si facem o pauza si vizitam Manastirea Sfanta Paraschevi. Raspindind crestinismul si botezind noi crestini, sfanta a ajuns si in Grecia. Cind a ajuns la Tembi, acolo unde astazi se afla altarul inchinat in cinstea ei, a fost prinsa de inchinatorii la idoli si a fost dusa la guvernatorul acelui tinut, care se numea Tarasios. Acesta a incercat sa o faca sa renunte la credinta crestina si la lucrarea ei, dar nu a reusit. Atunci a dat-o la mai multe chinuri, insa sfanta le-a rabdat cu mult curaj. La sfirsit, Tarasios a poruncit sa i se taie capul si asa sfanta Paraschevi si-a incredintat sufletul lui Iisus Hristos, pe care L-a propovaduit si Caruia si-a inchinat toata viata. Trupul ei a fost inmormintat pe ascuns de cativa crestini. La mormintul ei s-au facut multe minuni de vindecare a ochilor, minuni care continua si in zilele noastre. In apropiere de Paralia vizitam Manastirea Sf. Efrem Sirul si Manastirea Sf. Dionisie din Olimp construita in secolul al XVI-lea, este situata la o altitudine de 850 de metri la poalele Muntelui Olimp. Fondatorul sau a fost Sfantul Dionisie din Olimp, sarbatorit anual in data de 23 ianuarie. Cazare in Paralia Katerini.

ZIUA 6: Miercuri - Paralia Katerini - Bucuresti (780km)
Mic dejun. Plecam spre casa si facem o oprire la Manastirea Rila, cel mai mare complex monahal de pe teritoriul Bulgariei si, totodata, unul din cele mai importante monumente culturale, istorice si arhitecturale cunoscute in Europa Rasariteana. Face parte din patrimoniul UNESCO din anul 1983. Manastirea este inchinata Sfantului Ioan de Rila († 946) – un sfant eremit de origine bulgara, despre care se crede ca ar fi pus bazele primului asezamant monahal de aici in secolul al X-lea. In biserica manastirii se pastreaza moastele Sf. Ioan de Rila, cel care este ocrotitotul Bulgariei. Ne urmam drumul spre Sofia – Ruse –  Bucuresti. Se ajunge in Bucuresti in functie de trafic si formalitatile vamale.



Facilitati Insula Eghina, Sfantul Nectarie - Mic dejun




Dotari camere


Parerile vizitatorilor despre Insula Eghina, Sfantul Nectarie - Mic dejun
In acest moment acest hotel nu are pareri din partea vizitatorilor.
           




()

Bazat pe review-uri

"Am ramas cu o experienta placuta si multe amintiri din vacanta aleasa. Multumesc FamilyTravel pentru recomandare si sa pregatiti in continuare destinatii la fel de placute. Ne vedem in curand"
Testimoniale
Condiții excelente de cazare și tratament in raportul preț/ calitate...
Ratings and Reviews Powered by TripAdvisor
logo tripadvisor
© TripAdvisor 2024
Puteti plati cu...
card maestro card mastercard card masterpass card visa

Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020

Toate drepturile rezervate FamilyTravel 2005 - 2024
Site web realizat de webis.ro