Printre primii care au salasluit aici, în valea „lotrilor” (hotilor) au fost cetele de haiduci ce isi gaseau adapost în „fundul padurii” la adapostul cetinei de brad sau la umbra fagului, unde dupa un „jaf la drumul mare”, undeva jos în trecatoarea Oltului, sau dincolo peste creasta muntelui, se afundau aici pentru împartirea prazii, si pentru a o ascunde în „fundul pesterilor”. Una dintre aceste ascunzatori, PESTERA CASCADELOR, se afla pe paraul vizuinilor care traverseaza curtea complexului (traseu de 30 min). Complexul este situat la iesirea din orasul Brezoi, com. Pascoaia, jud. Valcea, la aproximativ 40 Km de Ramnicu Valcea. pe drumul care duce spre statiunea Voineasa.
PENSIUNEA VALAHIA 4* - Este clasificata cu patru margarete si are o capacitate de cazare de 45 locuri (in camere cu doua paturi, camere cu pat matrimonial, camere triple si apartamente). Camerele sunt ultra moderne, dotate cu minibar, telefon, LCD, cablu TV, internet, cabina dus cu vibromasaj, uscator de par, fotolii si masuta, balcoane cu vedere spre raul Lotru.
VILA FLOARE DE COLT 4* - Vila Floare de Colt este o vila noua, intrata in circuit in vara anului 2010, clasificata cu patru margarete, dispune de cinci dormitoare matrimoniale, foarte spatioase, dotate cu LCD, cablu TV, internet wireless, fotolii si masuta, balcoane. Unul din dormitoare este special, beneficiind de pat oval si jacuzi.
VILA PARADIS 3* - Este clasificata cu trei margarete si este compusa din 8 dormitoare cu bai proprii,(3 camere triple si 5 camere duble), cablu TV, maxim 21 locuri, (cu doua paturi suplimentare). Camerele au in dotare cablu TV.
Un dormitor matrimonial al vilei Paradis este unul deosebit, o camera cu iedera in care este o placere sa iti petreci noaptea, semineu, iesire pe terasa cu vedere catre piscina si helesteul cu pastravi. Mai multe despre interiorul vilei, in imaginile alaturate. Una din camere are acces direct dinspre terasa din spate dotata cu barbeque si foisor pentru relaxare.
CABANELE CASCADA 3* - Sunt clasificate cu trei margarete si dispun fiecare de cate o camera cu pat dublu/matrimonial si baie proprie. Intre aceste cabane exista doua iazuri realizate din piatra de munte. Apa este intr-o curgere continua, urmandu-si calea de pe versantul din spatele complexului, prin cele doua iazuri si ajungand in cele din urma in rau. Pe iazul cel mare exista o punte rustica suspendata, iar de jur imprejur exista diferite elemente ce se incadreaza perfect in decor.
VILA RUSTICA 3* - Este clasificata cu doua margarete si este compusa din 2 dormitoare, 6 locuri de cazare, living, sufragerie, bar - bucatarie, semineu. Camerele sunt complet utilate. Baia se afla la parter si este comuna. In imediata vecinatate se afla un foisor cu 8 locuri si un barbeque.
PROGRAM CRACIUN 2014:
23 dec. ora 14:00 – 18:00 – Cazare
Cina ora 19:30 – Pastrama de oaie cu mamaliguta si mujdei, Placinta cu branza dulce si stafide
24 dec. 2014
Mic dejun – ora 08:00 – 10:00 (lapte, ceai, cafea, cereale, iaurt, omleta, oua fierte, legume proaspete, cremwursti, gem, unt, mezeluri, branzeturi, masline, salata de vinete, zacusca)
Ora 15.30 – Traditii romanesti –Taierea Porcului
Muzica lautareasca live - Va invitam intr-o atmosfera rustica incalzita de aromele vinului fiert si a tuicii potrivite numai bine cu zahar caramelizat si piper, sa petrecem o dupa amiaza pe terasa pensiunii, la focul cazanelor ca ne pregatim de taierea porcului. Si cum tuica fiarta face pofta de mancare, iar pana la sfaraitul pomenii porcului mai e ceva vreme, v-am pregatit pe terasa un bufet suedez cu bucate reci ca in gospodaria bunicilor.
Ora 17.30-19.00 - Bufet rece preparate traditionale (amenajat pe terasa restaurantului)
-sunca taraneasca, racitura, branza de burduf, telemea de capra, jumari, toba, lebar, carnati, ceapa rosie, muraturi, legume proaspete, fasole batuta, zacusca,salata de vinete.
Tuica fiarta si vin fiert din partea casei.
Ora 19.00 - Pomana porcului la ceaun cu mamaliguta si muraturi de casa
Ora 21.00 - Foc de tabara ,vin fiert si muzica folk,colinde –intampinarea lui Mos Craciun
25 decembrie 2014
Mic dejun – ora 08:00 – 10:00 (lapte, ceai, cafea, cereale, iaurt, omleta, oua fierte, legume proaspete, cremwursti, gem, unt, mezeluri, branzeturi, masline, salata de vinete, zacusca)
Ora 14.30 -Masa Festiva de Craciun
• Gustare rece traditionala servita la platou: Salata beuf, piftie de porc, toba, sunca, muschi file, lebar, masline, rosii, castraveti, ceapa rosie, telemea de capra.
• Ciorba de porc
• Sarmalute in foi de varza servite cu bacon, mamaliguta si ardei iute
• Friptura de porc si carnati de casa serviti cu cartofi cu rozmarin
• Muraturi asortate
• Cozonac si prajituri de casa
Bautura open bar ora 14.30-22.00: Tuica, Afinata, Visinata, Wisky, Gin, Campari, Vodka, Vin alb, Vin Rosu, Bauturi racoritoare gama Coca-Cola, Sucuri naturale de mar, menta si soc, Apa plata si minerala ,Cafea.
26.dec. 2014
Mic dejun – ora 08:00 – 10:00 (lapte, ceai, cafea, cereale, iaurt, omleta, oua fierte, legume proaspete, cremwursti, gem, unt, mezeluri, branzeturi, masline, salata de vinete, zacusca)
Pranz – ora 14.00: Ciorba de fasole in pita, Pui boieresc (piept de pui,ciuperci si bacon, gratinat)
Cina – ora 20.00: Pastrav fript la gratar de carbuni, cartofi nature cu unt si patrunjel, Clatite cu branza dulce si stafide gratinate
%Preturi%
Conditii & Suplimente:
- Copil 0-6 ani - Gratuit (fara pat suplimentar)
- Copil 6-12 ani - 30% Reducere (cazare in Tripla sau Family Room)
()
Bazat pe review-uri