top

Oferte vacante Romania 2025 Balneo 2025 Romania Baile Herculane
Romania

Oferte Balneo 2025 Baile - Herculane

Oferte cazare si hoteluri pentru Balneo 2025 Baile - Herculane

Oferta pentru Balneo 2025 Grand Hotel Minerva Resort & Spa 4* - Masa + Odihna/Tratament

Grand Hotel Minerva Resort & Spa 4*

Oferta Balneo 2025 Baile Herculane > Romania
Masa + Odihna/Tratament
Nota TripAdvisor:
De la: 301.9 lei de pers/noapte valabil pentru Balneo 2025
Oferta pentru Balneo 2025 Hostel Saras Sons 3* - Fisa Cont/Fisa Cont + Tratament

Hostel Saras Sons 3*

Oferta Balneo 2025 Baile Herculane > Romania
Fisa Cont/Fisa Cont + Tratament
Nota TripAdvisor:
De la: 87.8 lei de pers/noapte valabil pentru Balneo 2025
Oferta pentru Balneo 2025 Hotel Afrodita Resort & Spa 4* - Masa + Odihna/Wellness/Tratament

Hotel Afrodita Resort & Spa 4*

Oferta Balneo 2025 Baile Herculane > Romania
Masa + Odihna/Wellness/Tratament
Nota TripAdvisor:
De la: 216.2 lei de pers/noapte valabil pentru Balneo 2025
Oferta pentru Balneo 2025 Hotel Diana Resort 3* - Masa + Odihna/Wellness/Tratament

Hotel Diana Resort 3*

Oferta Balneo 2025 Baile Herculane > Romania
Masa + Odihna/Wellness/Tratament
Nota TripAdvisor:
De la: 161.7 lei de pers/noapte valabil pentru Balneo 2025
Oferta pentru Balneo 2025 Hotel Saras Sons 3* - Fisa Cont/Fisa Cont + Tratament

Hotel Saras Sons 3*

Oferta Balneo 2025 Baile Herculane > Romania
Fisa Cont/Fisa Cont + Tratament
Nota TripAdvisor:
De la: 123.3 lei de pers/noapte valabil pentru Balneo 2025

                       Statiunea Baile Herculane este situata in partea de sud-vest a Romaniei, in judetul Caras-Severin, pe Valea Cernei, la 40 de km de municipiul Drobeta-Turnu Severin, fiind strajuita la vest de Muntii Mehedinti si la est de Muntii Cernei, intr-un cadru natural mirific ce ofera privelisti inacantatoare. Baile Herculane dispune de 15 izovare cu ape minerale si termale, folosite exclusiv pentru tratarea afectiunilor reumatice, nervoase si nutritionale.

                      Efectele curative ale statiunii sunt date de: izvoare termale fierbinti cu sulf, clor, sodiu, calciu, magneziu, oligominerale, ape tonice si puternica ionizare negativa a aerului cu efecte sanatoase asupra corpului uman. In apropierea statiunii Baile Herculane (aproximativ 7 km) se afla o piscina olimpica cu apa termala, numita Sapte izvoare, situata in inima muntilor, dotata cu un tobogan, unde apa curge continuu din munte.De jurul imprejurul  statiunii exista  aceste  izvoare bogate in minerale care trateaza diverse afectiuni, precum problemele reumatice, inflamatorii, articulare, problemele neurologice, problemele nervoase si nutritionale, ginecologice, dermatologice, obezitatea. Datorita temperaturii inalte a apelor minerale si a mineralizarii bogate, actiunea lor este complexa si din punct  de  vedere  psihologic. Dar  exista  si  o  serie  de contraindicatii, cum ar fi: tuberculoza, bolile ficatului, ulcer, hipertensiune arteriala.

                     Istoria Bailor Herculane se intinde pe o durata de aproape doua mii de ani, incepand cu anul 102 D.C., cand din ordinul Imparatului Traian au fost puse bazele statiunii.Numele “Herculane”, vine de la zeul Hercules, fiul lui Zeus si al frumoasei Alcmena, consemnat in mitologia romana ca patron al izvoarelor termale, simbol al puterii si al echilibrului intre forta fizica si cea spirituala. Nascut Alcaeus sau Alcide, Heracle este cel mai cunoscut erou din mitologia greaca, neintrecut in forta si vitejie si care, dupa moarte, a fost primit in randul zeilor devenind astfel nemuritor. Grecii  antici sarbatoreau festivalul Heracleea, care comemora moartea lui Heracle, in a doua zi a lunii Metageitnion (sfarsitul lunii iulie sau inceputul lui august).
Romanii au construit aici, la Therme Herculi (Ad Aquas Herculi Sacras), temple, bai, monumente si statui, inchinate zeilor Hercules, Aesculap si HygieiaAtestarea documentara a statiunii dateaza din anii 153 D.C. In perioada civilizatiei romane, statiunea a constituit un important punct de atractie pentru aristrocatia Romei antice, care impresionata de exceptionala putere vindecatoare a apelor sacre de pe Valea Cernei, i-a inchinat un adevarat cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules. O noua etapa de dezvoltare a Bailor Herculane a venit incepand cu secolul XVIII, in timpul Imperiului Austriac, cand au luat nastere mai multe statiuni: Baden Baden in Germania, Karlovy Vary in Cehia.
                    Statiunea este vizitata de-a lungul timpului de mari personalitati, între care: Imparatul Iosif al II-lea, Imparatul Francisc I si Imparateasa Carolina, Imparatul Franz Iosef si Imparateasa Elisabeta, Regele Carol I al Romaniei, regele Alexandru al Serbiei, Regele Mihai, Regina Maria etc. Constructiile ridicate in aceasta perioada fiind realizate dupa proiectele arhitectului curtii imperiale austriece Wilhelm Doderer. In aceasta perioada se construiesc cele mai luxoase bai, restaurante, vile etc.,  Baile Herculane devenind una dintre cele mai luxoase si apreciate statiuni balneare ale Europei. In aceasta etapa se construiesc: Hotelurile Decebal (Franz Iosef) si Traian (Carol, Rudolf), cladirea Cazinoului, Baile Imperiale Austriece.
La sfarsitul secolului al XIX Baile Herculane era deja o statiune consacrata pe plan international, devenind o destinatie solicitata atat de oamenii simpli, care-si cautau lecaul pentru bolile de care sufereau cat si de mari personalitati politice ale vremii care gaseau aici locul ideal atat pentru intalniri de stat cat si pentru relaxare si tratament.
 
                  Dupa Revolutia din 1989 Baile Herculane a intrat intr-un con de umbra, dar dupa catva ani a inceput sa renasca si tot mai multi investitori au decis sa redea statiunii stralucirea de altadata. Pe langa Hoteluri complet renovate cum ar fi: Afrodita Resort, Diana Resort, Grand Hotel Minerva, Hotel Domogled, Golden Spirit, Sara’s Sons si altele, exista aici o multime de camere de masaj, prin hidroterapie, kimioterapie, electroterapie, piscine termale in aer liber, sali de gimnastica etc., accesibile publicului larg.
                  Agentia de tursim Family Travel va sta la dispozitie cu cele mai bune tarife si sfaturi de vacanta. Alte locuri ce merita vazute in Baile Herculane sunt Pecinisca, cheile Peciniscai, Valea Feregari, Cheile Soimului, Cheile Domogled, Crucea alba, Varful Domogled -1106 m, sau Izvorul Munk, Izvorul Rosu, Pestera cu Aburi (56 grade C),  Pestera  lui  Adam (lunga de 169 m),  Grota Haiducilor(143 m).
Trasee recomandate sunt: Valea Cernei, satul Cerna, Cheile Corcoaiei, Izvorul Cernei, Varful Giselei, cascada Cociu (100m), si alte  atractii ca Platoul Austriac, izvorul de apa plata, pestera lui Serban, Cheile Tasnei, Moara Dracilor, Termele Romane, apartamentele reginei Tereza si Sfinxul Banatean.
 
Recomanda ofertele pe retelele sociale
           
AmaraBaile 1 MaiBaile FelixBaile GovoraBaile HerculaneBaile OlanestiBaile TusnadLacu SaratSovata
Testimoniale
Doresc sa va multumesc foarte frumos pt recomandarea de hotel (Maritim Pardise Blue - Albena) pt Revelion! A fost o alegere teribil de reusita, la care ati contribuit total! Ne-am simtit foarte bine si ne-a placut colaborarea cu Dvs, fapt pt care planuim sa va cerem o recomandare si pt concediul din vara. Va dorim un An Nou cu reusite din plin!...
Ratings and Reviews Powered by TripAdvisor
logo tripadvisor
© TripAdvisor 2025
Puteti plati cu...
card maestro card mastercard card masterpass card visa

Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020

Toate drepturile rezervate FamilyTravel 2005 - 2025
Site web realizat de webis.ro