Observatii legate de oferta Bucovina 2023 Pensiunea La Conac in Bucovina 4*:
Mesaj Pensiunea La Conac in Bucovina de 4 margarete din Gura Humorului, referitor la masurile de siguranta anti COVID adopate:
Am adoptat si implementat un set de reguli si masuri in concordanta cu s...
Vezi tot
Mesaj Pensiunea La Conac in Bucovina de 4 margarete din Gura Humorului, referitor la masurile de siguranta anti COVID adopate:
Am adoptat si implementat un set de reguli si masuri in concordanta cu situatia actuala, care se refera la prevenirea raspandirii si combaterii noului coronavirus (SARS COV 2).
1. REGULI PENTRU OASPETII NOSTRI
CURATENIA SI SIGURANTA OASPETILOR NOASTRI A REPREZENTAT MEREU O PRIORITATE PENTRU NOI!
In ultimii 5 ani, La Conac in Bucovina a respectat standarde si protocoale inalte de curatenie pentru confortul dvoastra.In conditiile prezente, procedurile noastre de curatenie sunt crescute si imbunatatite, pentru a include si mai multe masuri de curatenie si igienizare preventive, garantand linistea sufleteasca a oaspetilor nostri, atunci cand se bucura de vacanta.In prezent, am introdus ca masura sporita pentru igienizarea camerelor dupa curatarea lor dar si a spatiilor comune- folosirea GENERATORULUI DE OZON, care pe langa imbunatatirea calitatii aerului, are menirea de a distruge bacterii, virusi si microorganisme, ozonul fiind cel mai puternic dezinfectant natural.
PENTRU AMINTIRI FRUMOASE SI VACANTE DE NEUITAT, OASPETII NOSTRI VOR FI INTAMPINATI CU ACEEASI OSPITALITATE CU CARE V-ATI OBISNUIT.
PROCEDURA DE CHECK-IN:
• Pentru siguranța dumneavoastră, a celorlalți oaspeți dar și a echipei noastre, vă informăm că procedura de check-in include și verificarea temperaturii dvs. cu echipament atestat. Vă rugăm să acceptați această procedură.Temperatura nu trebuie sa depaseasca 37.3 grade. Temperaturile ce depasesc 37.3 grade vor fi consideratate neconforme in concordant cu legislatia actuala in vigoare si procedura de masurare a temperaturii se repeta dupa 10 minute.Daca temperatura este din nou mai mare de 37.3 grade, nu putem onora cazarea, insa o putem reprograma .
• Veti fi rugat sa va dezinfectati mainile si veti fi rugat sa purtati masca de protectie in toate spatiile publice din locatie.
• Vă rugăm să respectați distanțarea socială față de membrii echipei La Conac in Bucovina dar si fata de ceilalti oaspeti ai locatiei de 2 m. În receptie si restaurant există marcaje pe pardoseală în acest sens.
• Procedura de check-in, respectiv completarea și semnarea documentelor se efectuează folosind pixul personal sau pixurile puse la dispoziție de hotel păstrând o distanță de min 2 m față de recepționer.
• La check-out, cheia si cardul pt controlul iluminatului în cameră se lasă în containerul special amenajat și marcat în acest sens la recepție.
• Receptia si zona de intrare vor fi curatate si igienizate la 3 ore sau ori de cate ori este cazul.
• Vă recomandăm să rămâneți în cameră și să anunțați recepția în cazul în care nu vă simțiți bine. In cazul suspiciunii cu Covid -19 a unui turist, acesta va fi izolat obligatoriu in camera in care a fost cazat, pana la sosirea autoritatilor sanitare iar apartinatorii , respectiv familia, va fi cazata in alta camera.
• În situația unei defecțiuni tehnice sau la aparitia cameristei, vă rugăm să părăsiți camera pentru a evita contactul cu angajatul trimis să remedieze deficiența.
2. REGULI PENTRU ANGAJAȚI
• Asigurăm tuturor angajaților dezinfectant pentru mâini, masti, manusi, viziere.
• Fiecarui angajat i se masoara temperatura la intrarea in tura.
• Am actualizat procedurile interne de lucru și am crescut frecvența spălării pe mâini și dezinfectării spațiilor și ustensilelor în timpul proceselor de lucru (atât în bucătărie, servire, curățenie și recepție).
• Acordăm atenție dezinfectării mânerelor, balustradelor, întrerupătoarelor etc. în zonele auxiliare destinate angajaților, inclusiv vestiare.
• Am restricționat / limitat semnificativ contactul fizic între angajații La Conac in Bucovina și oaspeți.
• Echipa noastră este instruită pentru aplicarea riguroasă a tuturor măsurilor legale interne privind prevenția COVID-19.
• Folosim doar produse profesionale, biocide si certificate de Ministerul Sanatatii, care asigură prevenirea răspândirii virusului. Am actualizat echipamentul de lucru pentru echipa noastră, toti angajații primind în uniforma standard mănuși și mască de protecție, vizieră (după caz).
• Echipamentele de protecție folosite se aruncă respectând regulile de colectare în recipiente speciale.
• Intreg personalul urmareste in permanenta practicile de distantare sociala si aplicarea masurilor sanitare in toate spatiile publice ale locatiei.
3. REGULI APLICATE ÎN SPAȚIILE PUBLICE
• Am montat dispensere cu dezinfectant actionate cu ajutorul senzorului sau pedalei in intreaga locatie si pe terase.
• Am realizat marcaje pe pardoseală pentru delimitarea distantei conforme cu regulile de distanțare socială.
• Echipa din recepție este dotată cu echipament de protecție care cuprinde mănuși, mască, dezinfectant, pungi pentru deșeuri și termometru cu infraroșu pentru măsurarea temperaturii.
• Pentru diminuarea contactului cu recepționerul si ospatarul de la bar am instalat ecrane de plexiglas pe desk-ul recepției/barului.
• Curățarea și dezinfectarea zonelor publice se face la interval de 3 ore, cu ajutorul produselor biocide avizate de Ministerul Sanatatii.Se dezinfecteaza toate punctele de contact publice: ușă + clante acces locatie, zona recepției, aparate POS, calculatoare, case de marcat, robinete bai comune, balustarda hol acces.
• Am eliminat materialele informative din zona receptiei si lobby bar.
• Locurile de joaca se dezinfecteaza zilnic.Am montat dozator cu dezinfectant in cadrul locului de joaca exterior pt. igienizarea mainilor celor mici si nu numai.
• Aparatura din sala de jocuri si mobilierul vor fi dezinfectate odata la 3 ore.
• Baile comune se vor igieniza din ora in ora.
4. REGULI APLICATE IN ZONA SPA
• In zona de SPA, sezlongurile vor fi amplasate respectand regulile de distantare sociale si se vor dezinfecta in fiecare dimineata, sau dupa fiecare oaspete.
• Filtrele instalatiei de la piscine se curate zilnic.
• Dezinfectarea apei din piscina si jacuzii se face cu ajutorul unui Clorinator Innwater de apa sarata, integrat in instalatia de purificare si filtrare a apei iar reglarea nivelului de clor si a PH-ului, realizandu-se in mod automat si computerizat. Toate valorile referitoare la concentratiile dezinfectantului din apa, a ph-ului si temperatura apei se trec in registre speciale conform legislatiei in vigoare.
• Sauna umeda se curate cu produse profesionale de curatenie si se dezinfecteza cu dezinfectante biocide.
• Sauna uscata de dezinfecteaza cu apa oxigenata concentractie 3%, conform recomandarilor autoritatilor din domeniu.
• In ciubarul exterior cu apa sarata, accesul va fi doar pentru membrii unei singure familii, timp de minute 15.
• In sala de masaj, se folosesc substante dezinfectante pt masa de masaj iar maseurul are la dispozitie dezinfectant.
• Prosoapele folosite in procedurile de masaj sunt sterilizate prin temperaturi inalte in aparatul special de sterilizare.
5. REGULI APLICATE ÎN CAMERE
• Cameristele vor purta uniforma complete si echipamente de protective (manusi unica folosinta, viziere si masti).
• Au fost eliminate din camera toate materialele informative (gen mape cu materiale informative), pt. a elimina riscul de contaminare si pt a permite o igienizare sigura.
• Paharele de sticlă au fost înlocuit cu pahare de unică folosință impachetate in pungi sterile. (masura adoptata temporar, pana la ridicarea tuturor restrictiilor).
• Am eliminat pe o perioada determinata bauturile din minibar, pt a evita riscul de contaminarea cu noul coronavirus. Se pot achizitiona bauturi de la bar.
• Am scos materialele de igiena personala din bai (casti de par, buretel de silicon pt. papuci, trusa demachiere si trusa de cusut) si periile de haine din dulapuri. (masura temporara pana la ridicarea tuturor restrictiilor). Acestea se pot aduce in camera de catre camerista la cerere, prin anuntarea la receptie.
• Telecomanda pentru TV va fi infoliata in punga sterila după fiecare oaspete.
• Camerele eliberate intră în procedura standard de curatare de igienizare a spatiului cu ajutorul GENERATORULUI DE OZON.
• Am schimbat procedura de strângere a lenjeriei și prosoapelor astfel încât să se evite scuturarea acestora. Lenjeria și prosoapele din fiecare cameră se depozitează în saci textile separați, se strang bine cu snururi si se depoziteaza intr-o camera pana vine serviciul de spalatorie autorizat sa le ridice. Sacii se desfac doar în spălătorie, în momentul introducerii în mașina de spălat.
• Prin spălare și uscare la temperaturi ridicate, apoi călcare se asigura dezinfectarea lenjeriei, prosoapelor și halatelor din camere. Se folosesc doar detergenți și dezinfectanți profesionali, avizati de Ministerul Sanatatii.
• Spălarea se va face la minim 60 de grade.
• Procesul de uscare (60-70 de grade) și călcarea vor definitiva dezinfectarea.
• Sacii textili rezultați după golirea lenjeriei și a prosoapelor se spala la minim 60 grade pt dezinfectare in cadrul spalatoriei autorizate sanitar.
• Toate suprafețele din camere se curăță, se șterg și se dezinfectează cu produse profesionale biocide, avizate de Ministerul Sanatatii. Lavetele și cârpele de curățenie se schimbă după fiecare cameră curățată. Acestea se colectează într-un recipient special pentru a fi curățate și dezinfectate la sfârșitul zilei, cand se pun într-o soluție cu clor, apoi se spală și se usucă în uscător la 70 grade.
• În procesul de dezinfectare a camerei acordăm o atenție deosebită clanțelor, mânerelor, întrerupătoarelor, prizelor, telecomenzii, tuturor suprafețelor plane. Băile sunt curățate și apoi dezinfectate cu produse profesionale biocide. Dispenserele Dove gel de dus/gel de maini se vor dezinfecta dupa fiecare
6. REGULI APLICATE ÎN RESTAURANT
• Toti membrii echipei vor purta manusi si masti de protectie
• La intrare in restaurant sau pe terase va punem la dispozitie instalatii de igienizare a mainilor.
• Meniurile vor fi curatate si igienizate dupa fiecare utilizare.
• Toate mesele si scaunele de terase vor fi dezinfectate dupa fiecare utilizare.
• Se pastreaza distanta de 2 m intre fiecare masa.
• Intre mese vom amplasa paravane cu folie din plexiglas pentru a spori siguranta sanitara a oaspetilor nostri.
• La fiecare masa se pot aseza maxim 4 persoane daca nu fac parte din aceeasi familie.
• Toate paharele din sticla se spala in masina profesionala de spalat pahare, cu detergent cu dezinfectat atestat de Ministerul Sanatii si aditivi speciali.
• Toate obiectele de pe mase-oliviere, suporturi servetele sau vaze cu flori, se dezinfecteaza dupa fiecare oaspete.
• Tacamurile sunt impachetate steril, astfel incat pericolul de contaminare este inexistent.
• Bufetul de mic dejun va fi deservit de catre ospatari, ori de cate ori doreste oaspetele, nu se mai practica serviciul de autoservire.
• La sfarsitul fiecarei zile, in restaurant se va folosi generatorul de ozon pentru dezinfectarea si improspatarea aerului.
7. REGULI APLICATE IN BUCATARIE
• Până în prezent, nu există dovezi prin care oamenii pot contracta COVID-19 din alimente și ambalaje alimentare.
• Am actualizat procedurile de recepție a mărfii, astfel: furnizorii și angajații care se ocupă cu livrărille / recepția mărfurilor poartă echipament de protecție; dezinfectăm ambalajele prin pulverizare cu soluție dezinfectantă înainte de mutarea în spațiul de depozitare.Fiecare furnizor care aduce marfa, foloseste mai intai dezinfectant pt. maini amplasat la intrarea usii de acces pt distribuitori/furnizori.
• Toate produsele noastre sunt achiziționate de la furnizori acreditați, care prezintă certificate de conformitate.
• Am actualizat procedurile de lucru și am crescut frecvența spălării și dezinfectării mâinilor în toate procesele de lucru: procesare, prelucrare și comercializarea alimentelor.
• Există covorașe dezinfectante la intrarea în toate spațiile de producție.
• Asigurăm curățarea și dezinfectarea zilnică a echipamentului de lucru la temperaturi de 60-90 grade.
• Personalul poarta in permanenta masca de protectie, manusi, sort de unica folosinta, viziere si echipament specific de lucru.
• Toate vasele se spala in masina de spalat profesionala la 90 grade, cu detergent cu dezinfectant si prespalare.