Oferte vacante la Paste Iordania din Amman, Iordania
Iordania > Amman
Demipensiune
oferta expirata
Paste 2018
Descriere Paste Iordania
PASTE IORDANIA - PE URMELE CIVILIZATIEI NABATEENE
In acest an va propunem un Paste "altfel", in Iordania, tara cu o bogatie istorica, culturala si religioasa deosebita. Vom vizita printre altele, Jerash, Betania, Aqaba, Pertra si desertul Wadi Rum. Cazarea se va face in hoteluri de 4 stele, iar calatoria va dura 8 nopti.
Descriere Program de Paste in Iordania - Pe urmele civilizatiei Nabateene.
Ziua 1. (05.04.2018) Bucuresti - Amman
Prezentare la Aeroportul Otopeni (Henri Coanda) la ora 22:30 pentru intalnirea cu reprezentatul agentiei Cocktail Holidays si imbarcare pe cursa Tarom RO187 cu destinatia Amman. Decolare la ora 00:30.
Ziua 2. (06.04.2018) Amman - Jerash - Betania - Amman - 108 km
Mic dejun. Sosire la Amman la ora 03:10 (ora locala). Dupa terminarea formalitatilor si ridicarea bagajelor, transfer si cazare in Amman la hotel Tilal Al Madina 4* sau similar. Mic dejun. La ora 10:00 intalnire cu ghidul pentru excursia la Jerash. Jerash, orasul din Neolitic, considerat unul dintre cele mai importante si mai bine conservate orase romane din lume, un exemplu clar de oras roman, grandios care se mandreste cu faptul ca a fost populat de peste 6500 ani. Trecand pe sub cele 2 parti impozante, de-a lungul “strazii Coloanelor” si la nord de “Piata Ovala”, se paseste pe urmele carelor cu roti de fier, inca vizibile in pieterele de pavaj, care duc spre teatre, temple si biserici impresionante. Se viziteaza Forumul, Hipodromul, Amfiteatrul, Agora si Templul lui Artemis. Optional se poate face stop in Betania, acolo unde descoperirile arheologice recente indica faptul ca aici se afla adevaratul loc al Botezului lui Isus Hristos. Cina si cazare in Amman la Hotel Tilal Al Madina de 4 stele.
Ziua 3. (07.04.2018) Amman - Tur de oras - Kerak - Aqaba - 390 km
Mic dejun. Plecare in tur panoramic al orasului Amman, capitala Iordaniei. “Orasul alb” asa cum mai este denumit, Amman, este unul dintre cele mai vechi orase locuite continuu din lume si unul din cele mai frumoase din lumea araba. Este un oras al contrastelor, un amestec unic de vechi si nou, situat pe o zona deluroasa intre desert si Valea Iordanului. Pe parcursului turului se vor vizita Amfiteatrul Roman, Templul lui Zeus, Palatul Omayazilor, orasul vechi, situri istorice, unele datand din timpuri romane, altele din perioada civilizatiei islamice. De asemenea, turul trece si prin partea moderna a orasului, cu pub-uri, cafenele, restaurante, discoteci. Dupa turul de oras plecam mai departe catre Aqaba. In drum se face oprire si vizita la castelul Kerak, al doilea castel cruciat ca marime din lume, care impresioneaza prin amplasare si dimensiuni. Drumul continua catre Aqaba, supranumita si “Perla Iordaniei”, datorita litoralului superb. Aqaba este bine cunoscuta pentru plaje, practicarea sporturilor nautice si explorarea recifelor de corali din Marea Rosie. Cina si cazare la Hotel Aqaba City Tower de 4 stele.
Ziua 4. (08.04.2018) Aqaba
Mic dejun, timp liber la dispozitie pentru plaja, scufundari sau cumparaturi in statiunea Aqaba. Optional, croaziera pe Marea Rosie cu pranz inclus. Pe perioada croazierei se poate face snorkeling. Echipamentul de snorkeling se primeste de la organizatori. Dupa amiaza, transfer de la hotel la Berenice Beach Club pentru Masa Festiva de Paste, cel mai mare si mai frumos beach club privat de pe coasta iordaniana a Marii Rosii. Cazare la Hotel Aqaba City Tower de 4 stele.
Ziua 5. (09.04.2018) Aqaba - Wadi Rum - 72km
Mic dejun. Plecare catre Wadi Rum. Pana la pranz timp liber. In jurul orei 12 incepe explorarea desertului Wadi Rum, considerat cel mai frumos desert din lume. Peisajele sunt fascinante si nu se pot descrie in cuvinte: nisipul este rosu, portocaliu, roz, iar de jur imprejur se pot vedea stanci impresionante, adevarate minuni ale naturii. In decorul natural al desertului Wadi Rum s-au realizat filme de success, precum Lawrence al Arabiei si Planeta Rosie. Jeep safari dureaza aprox 2 ore, dupa care ne intoarcem la Sand Rose Camp. Se viziteaza Izvoarele lui Lawrence, Canionul Khazali unde se pot vedea inscriptiile tamaide si podurile de piatra suspendate. Cazarea se face in corturi de lux stil beduin cu toate facilitatile unui hotel: camera cu mobilier lucrat manual, grup sanitar propriu, incalzire, lumina. Cina specifica se va tine tot in Camp Rose. Meniul este specific beduinilor si va fi completat de un spectacol folcloric si DJ party. Amintirea cerului instelat precum si apusul si rasaritul soarelui in desertul Wadi Rum nu se va sterge prea curand, iar dorinta de a reveni va fi puternica. Cazare si cina specifica in Sand Rose Camp.
Ziua 6. (10.04.2018) Wadi Rum - Petra - 120 km
Mic dejun. Ne luam ramas bun de la mirificul desert si ne indreptam catre orasul sculptat in stanca, Petra, inclus in lista monumentelor UNESCO si care ocupa locul 3 in topul celor sapte minuni ale lumii. Chiar daca inceputurile Petrei le gasim in paleolitic si neolitic, inflorirea maxima a fost atinsa in vremea nabateenilor cand a devenit capitala si se numea Rakmu – „Orasul Colorat”. Denumirea vine de la gresia rosie din care sunt stancile in care a fost sapat orasul si care in functie de lumina soarelui poate da diverse variatiuni de culori. Petra era un punct comercial de maxima importanta pe traseul comercial dinspre India catre Egipt si Arabia de Sud sau dinspre China catre Italia si mai departe catre vestul Europei. Incepand cu anul 100 d.Hr, Petra intra sub dominatia romana si incet intr-o decadere ireversibila. A fost redescoperita in 1812, iar in 1929 au inceput excavatiile arheologice. Abia in 1958 a fost redeschisa publicului. Vizitam Petra, “orasul roz”, care surprinde prin monumentele si mormintele sapate in stanca, amfiteatrul, culorile incredibil de frumoase ale defileului si un cadru natural de exceptie. La capatul defileului, intr-o deschidere larga si luminata, veti descoperi ruinele celui mai frumos edificiu al anticului Petra: Al Khazneh (Trezoreria). Fatada cladirii inalte si spectaculoase este bine ancorata in stanca. In limita timpului disponibil se poate urca pana la Manastire, monumentul cu cea mai larga fatada din intreaga vale a orasului. Continuam vizita cu Little Petra, cunoscuta mai ales sub denumirea de Al Beidha (cea alba), datorita culorilor rocilor palide. Little Petra sau Siq al-Barid (literal "canionul rece"), este un sit arheologic situat la nord de Petra si orasul Wadi Musa, de origine Nabataeana, cu numeroase cladiri sculptate in peretii canioanelor de gresie. Dupa cum sugereaza si numele, este mult mai mic decat Petra, fiind format din trei zone mai largi, conectate printr-un canion de 450 de metri si face parte din Parcul Arheologic Petra, desi accesul se face separat. Seara, cazare si cina in Hotel Al-Anbat de 3 stele.
Ziua 7. (11.04.2018) Petra - Marea Moarta - 278 km
Mic Dejun. Pornim la drum spre Marea Moarta care este cel mai jos punct de pe pamant, la 410 m sub nivelul marii. Coasta Iordaniei de la Marea Moarta este unul dintre cele mai spectaculoase peisaje naturale si spirituale din lume si ramane foarte ispititoare pentru turisti. Principalul punct de atractie la Marea Moarta este, desigur, apa anormal de sarata. Continutul de sare al acesteia este de 31,5 %, ceea ce te face sa plutesti, deci este imposibil sa te scufunzi. Apa contine de asemenea, 21 de minerale, inclusiv un nivel ridicat de magneziu sodiu, potasiu si brom plus 12 alte minerale care nu se gasesc in nici un alt loc din lume. Studiile au aratat ca o combinatie de apa de la Marea Moarta si namolul negru gasit de-a lungul tarmului pot avea beneficii semnificative pentru sanatate, inclusiv imbunatatirea circulatiei sangelui, ameliorarea artritei, vindecarea alergiilor si revitalizarea pielii. Cazare si cina la Hotel Grand East de 4 stele.
Ziua 8. (12.04.2018) Marea Moarta - Madaba - Muntele Nebo - Amman - 80 km
Mic dejun. Plecare catre Amman pe “Drumul Regilor”, ruta straveche a comerciantilor, armatelor si a pelerinilor. Prima oprire este la Madaba denumit si “Orasul mozaicurilor”. Madaba a fost un important centru al crestinatatii in perioada bizantina, dar si fortareata biblica a moabitilor din secolul al IX lea IHr. Se viziteaza parcul arheologic cu ruinele constructiilor romane si bizantine si nu in ultimul rand vestita harta mosaic, din care s-a pastrat un fragment de 15m x 6m. Harta infatiseaza Tara Sfanta, planul Ierusalimului, fluviul Iordan, Marea Rosie, orasul Nablus si Kerak. S-a estimat ca s-au folosit aproximativ 2 milioane de pietre colorate. Drumul continua catre Muntele Nebo, care potrivit traditiei iudaice este considerat muntele de pe care Moise a privit spre Pamantul Fagaduintei. Aflat la o altitudine de 700m, deasupra vaii Iordanului, Muntele Nebo ofera o minunata priveliste asupra Tarii Sfinte si constituie un important centru de pelerinaj. Ziua se incheie in Amman. Cina si cazare in Amman, Hotel Tilal Al Madina de 4 stele.
Ziua 9. (13.04.2018) Amman
In jurul orei 01:00 pleacam spre aeroport pentru a ne imbarca pe cursa Tarom RO188, cu decolare la ora 03:55 si sosire la Bucuresti la ora 06:40 (ore locale).
Facilitati Paste Iordania
Dotari camere
Parerile vizitatorilor despre Paste Iordania
In acest moment acest hotel nu are pareri din partea vizitatorilor.
Alte hoteluri din Amman, Iordania